UE va acorda Romaniei 714 milioane de euro

Parlamentul European a aprobat joi seara un nou “Plan Marshall” ce prevede un suport mai mare al Uniunii Europene in privinta finantarii proiectelor de dezvoltare regionala in 6 state europene, inclusiv Romania.

Oficiali europeni au decis sa suplimenteze cu 10% contributia UE pentru Grecia, Irlanda, Portugalia, Romania, Letonia si Ungaria la finantarea proiectelor de dezvoltare regionala. Acest lucru va aduce tarii noastre o suma de 714 milioane de euro, scrie Adevarul.

Comisia Europeana a propus in vara acestui an o masura prin care se reduce contributia de la stat pentru proiectele finantate cu bani europeni, de la 15%, la 5%. Aceasta diferenta va fi suportata de Uniunea Europeana. In total, ajutorul este estimat la 2,2 trilioane de euro.

“Am facut un pas important pentru recuuperarea economiei Europei. Sunt bucuros ca Parlamentul a actionat atat de prompt si ca a fost de acord cu propunerea noastra. Prin aceasta masura, Europa isi exprima slidaritatea fata de 6 state membre UE, care nu mai au spatiu pentru crestere economica si creare de locuri de munca. Vom injecta bani in aceste economii pentru a le creste competitivitatea si a reduce somajul”, a declarat presedintele Comisiei Europene, Jose-Manuel Barroso, citat de Balkans.com.

Adaugă comentariu

Vrei un site ?

Realizam webSite-uri si Magazine Online

ClickWEB.ro