Topul celor mai bune ansambluri rezidenţiale din Bucureşti

Revista Capital a selectat 20 de ansambluri rezidenţiale aflate în diferite stadii de construcţie în Bucureşti şi a realizat un clasament al celor mai bune oferte în funcţie de preţ, amplasament, întreţinere şi facilităţile puse la dispoziţie de fiecare proiect.

Dezvoltatorii imobiliari activi pe piaţa bucureşteană au în construcţie în acest moment circa 12.000 de locuinţe noi, care ar urma să fie livrate pe piaţă în acest an, construcţia a încă 2.000 de apartamente urmând să înceapă în perioada imediat următoare, cu termen de livrare 2018, potrivit unui raport de piaţă realizat de compania de consultanţă imobiliară Coldwell Banker România. Cumpărătorii aflaţi în căutarea unei locuinţe trebuie să depună un efort considerabil de documentare dacă optează pentru un produs imobiliar nou. De la istoricul dezvoltatorului, la costurile suplimentare unui apartament vechi şi până la facilităţile puse la dispoziţie de proiect, toate trebuie studiate cu atenţie. Revista Capital a identificat 20 de proiecte rezidenţiale care au sau vor avea cel puţin 100 de apartamente în componenţă şi care sunt pe teritoriul Bucureştiului şi le-a ierarhizat în funcţie de apartamentele cu două camere, un produs popular în rândul cumpărătorilor.

Trebuie menţionat faptul că, în cazul blocurilor aflate în construcţie, preţurile cresc pe măsură ce lucrările avansează, astfel că informaţiile cuprinse în top sunt valabile pentru o perioadă scurtă de timp.

Jumătate dintre proiectele cuprinse în topul Capital sunt dezvoltate de antreprenori români care au deja experienţă în domeniu, iar cealaltă jumătate de investitori străini prezenţi pe piaţă încă dinainte de criză. Preţul mediu de vânzare promovat de aceştia pentru apartamentele cu două camere este de 1.100 de euro/mp util şi, cu câteva excepţii, se încadrează în plafonul maxim de creditare al programului Prima Casă pentru locuinţe noi, care este de 70.000 de euro, sumă care include şi avansul de 5% al cumpărătorului. Totuşi, în cazul proiectelor de pe primele cinci poziţii preţurile sunt de sub 900 de euro/mp.

Costurile de întreţinere pentru spaţii comune promovate de aceste ansambluri ajung, în medie, la circa 100 de lei pe lună, similar cu cele rezultate în cazul blocurilor vechi, asta pentru că majoritatea dezvoltatorilor nu se mai implică în administrarea proiectului, ci lasă asociaţiile de proprietari să se ocupe de acest aspect.

Sursa: capital.ro

Adaugă comentariu

Vrei un site ?

Realizam webSite-uri si Magazine Online

ClickWEB.ro