Primul aeroport din România modernizat pe bani europeni

Modernizarea aeroportului din Suceava se va realiza cu bani europeni. Potrivit ministrului Transporturilor Anca Boagiu, traficul pe acest aeroport va crește de la 21.000 la 125.000 pasageri/an după finalizarea lucrărilor.

Contractul de finanțare a lucrărilor de modernizare a aeroportului a fost semnat, astăzi, la Suceava, de către Anca Boagiu și de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Realizarea întregului proiect va costa circa 39,5 milioane de euro, din care valoarea totală eligibilă este de circa 30,1 milioane de euro. Contribuția Comisiei Europene va fi de 20,89 milioane de euro, restul urmând a fi asigurat de la buget.

”Este primul contract semnat din fonduri europene nerambursabile pentru domeniul major de intervenție DMI 2.4 – ”Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport aerian” din POS-T, după ce am reușit să îl deblocăm în luna iulie a acestui an. Modernizarea aeroportului Suceava este un obiectiv de infrastructură extrem de important pentru această regiune întrucât va asigura conexiuni rapide atât pentru oamenii de afaceri, investitori, cât şi pentru turişti. Semnarea acestui contract de finanţare înseamnă şi că după autostrăzi şi cale ferată, a venit şi rândul deblocării proiectelor de aviaţie. Sunt acţiuni clare care demonstrează că MTI a reuşit într-un an de zile să recupereze întârzierile la capitolul absorbţiei fondurilor europene ”, a declarat doamna Anca Boagiu.

Obiectul principal al proiectului este modernizarea Aeroportului ”Ștefan cel Mare” Suceava prin mărirea pistei, prin modernizarea căilor de rulare, a platformei de îmbarcare și construirea unui turn de control. Prin semnarea contractului de finanțare se oferă posibilitatea demarării lucrărilor, cheltuirii fondurilor nerambursabile și rambursării de la CE.

Citiţi mai mult:  EVZ.ro

Adaugă comentariu

Vrei un site ?

Realizam webSite-uri si Magazine Online

ClickWEB.ro