Identitate VizualĂ

Identitatea vizuală este imaginea companiei dvs primul element cu care interacţionează clientul. Cu cât este mai simplu, mai clar, mai puternic, cu atât va fi mai uşor pentru public să înţeleagă brandul şi să îl îndrăgească.

Logo-ul, fonturile, culorile sunt elementele pe care le păstrezi în minte despre un brand, alaturi de nume. Este important ca ele să fie relevante şi să participe activ la atingerea obiectivelor organizatiei.

Identitatea vizuală se realizează printr-un set de instrumente care urmăresc aceleași orientări, direcții, stabilite pentru a crea o imagine unitară pe toate materiale care intră în contact cu mediul intern și extern al unei intreprinderii. Acest lucru se realizează de regulă prin fonturi, palete de culori, măsurători și scheme similare.
Identitatea vizuală este construită din toate elementele vizuale care reprezintă afacerea, dintre care cele mai însemnate sunt:

  • logo: simbolul
  • materiale identitare: foi cu antet, cărți de vizită, plicuri
  • pliante, broșuri, cărți
  • website-uri
  • produse și ambalaje
  • imprimări textile: tricouri, șepci, uniforme
  • design interior și exterior
  • alte forme de comunicare (vizuală, auditivă)

Rolul este de a oferi indirect indicii în privința credibilității întreprinderii și de a stabili un raport pozitiv cu consumatorul. Acest proces este similar relațiilor dintre persoane, unde prima impresie poate influența negativ sau pozitiv toate contactele ulterioare dintre protagoniști.

Prezent în termeni juridici ca „marcă înregistrată”, termenul „brand” a fost preluat din limba engleză și se traduce prin „însemnarea cu un fier înroșit” sau „întipărirea unui simbol”, pentru a stabili apartenența. În zilele noastre, proprietarii de afaceri încearcă să își deosebească întreprinderile, produsele și serviciile de cele ale concurenților, iar acest demers dă naștere unui proces de comunicare prin care se transmit către client atribute, atitudini și emoții referitoare la întreprinderea însăși sau la produsele acesteia. Întregit de percepția celor cu care intră în contact, acest proces devine un brand.

Logo-ul este cel mai important instrument al identității vizuale. Întreaga identitate a brandului este concentrată în această reprezentare grafică ce are rolul de transmite informații cu profunzime într-o manieră eficient concentrată. Fie că este vorba de o plantă, un animal sau un obiect, logo-ul este prezent în toate materialele ce alcătuiesc identitatea vizuală, fiind primul factor pe baza căruia se face diferențierea. Este evidentă importanța acestuia deoarece un logo bine realizat poate să atragă clienți, pe când unul lipsit de originalitate, superficial sau chiar de prost gust, poate plasa subiectul reprezentat într-o zona gri sau chiar dezagreabilă.
În consecință, brandul reprezintă imaginea de ansamblu a unei organizații, produs, serviciu, persoană sau eveniment, percepută din punct de vedere emoțional, intelectual și senzorial, la care contribuie identitatea vizuală, a cărei prim element este logo-ul.

Crearea site-urilor si aplicatiilor online in ultimii ani trebuie sa fie compatibila cu dispozitivele tot mai avansate, cu dimensiuni ale display-ului din ce in ce mai variate, astfel posesorii de web site-uri care isi doresc sa aiba un site comod-accesibil de pe orice tip de dispozitiv, de la cele cu display mare (desktop sau laptop, mai nou smartTV-uri) , pana la cele cu disply-uri mici (smartphone-uri si chiar smartwatch-uri) sa realizeze web site-uri responsive, care au un design fluid si se adapteaza la orice device.

Magazin Online

Creare si intretinere pentru magazine online si site-uri de prezentare. Fiecare magazin sau website este diferit in felul lui de aceea oricine are dreptul sa inceapa o afacere in mediul online.

Website de Prezentare

Crearea site-urilor si aplicatiilor online in ultimii ani trebuie sa fie compatibila cu dispozitivele tot mai avansate, cu dimensiuni ale display-ului din ce in ce mai variate.

Optimizare SEO

ClickWEB.ro
Open chat
Bună! Te pot ajuta?