V-ati gandit vreodata sa aveti propria afacere la dumneavoastra acasa impreuna cu familia? Piata acvaculturii este in continua dezvoltare, iar cererea de pastrav, somn sau salau nu poate fi acoperita decat intr-o proportie foarte mica (mai putin de 50%). Acvacultura prezinta astazi perspectiva unei dezvoltari puternice in tara noastra si o baza foarte solida pentru o afacere de succes.
In multe privinte, acvacultura se aseamana cu cresterea animalelor in ferme, numai ca, in loc de grajduri, aveti nevoie de bazine sau de un luciu de apa.
…Dar, va asiguram, acvacultura este mult mai rentabila!
Iata un exemplu concret:
Daca 5.000 de metri patrati de pasune pot produce aproximativ 455 de kilograme de carne de vita, la aceeasi suprafata de apa, o ferma piscicola produce peste 4 tone de carne
Afacerea are un potential deosebit, mai ales ca ea poate fi alimentata din marele „buzunar“ european.
Pentru majoritatea romanilor pastravul este o delicatesa. Acest fapt se poate observa in
restaurantele cu specific autohton, unde pastravul se comercializeaza la preturi piperate.
Cine va avea inspiratia sa fructifice aceasta opotunitate va avea numai de castigat, mai ales ca valoarea terenurilor astfel amenajate creste exponential daca se investeste corespunzator in acest sens.
Exista patru mari tipuri de tehnici de acvacultura in apa dulce: prin folosirea de bazine de
crestere, de custi scufundate, de canale si rezervoare si, nu in ultimul rand, cu sisteme de recircularea apei.
Crescatoriile de peste in bazine sunt cele mai folosite, pentru ca nu implica utilaje
sofisticate si pot produce cantitati mari de peste (astfel, se pot creste pe langa crapi si pastravi, sturioni, chiar si somoni).
One comment
borza marcel
Am pastrav de vanzare in cantitati industriale la cel mai mic pret.