Descoperire uimitoare! 3 sau 4 incarcari la telefon timp de 1 an

Cercetatorii din SUA au descoperit un nou matarial pentru fabricarea bateriilor de telefoane mobile si anume durata unei incarcari poate fi chiar de 3 luni.

Telefoanele inteligente sunt mai deștepte ca oricând, am putea spune că sunt aproape de „perfecțiune”. Cu excepția unui foarte incomod călcâi al lui Ahile: bateriile. Potrivit ThrilList, lucrurile sunt pe cale să se schimbe: în curând am putea să trăim într-o lume în care telefoanele trebuie încărcate la fiecare câteva luni.

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan împreună cu colegii lor de la Universitatea Cornell au proiectat un material numit „multiferroic magnetoelectric”, care are un potențial deosebit atât pentru ecologiști cât și pentru producători de tehnologie. Acesta va permite computerelor viitoare să funcționeze folosind doar câteva impulsuri de electricitate în loc să folosească un flux constant, cum se întâmplă în prezent. Astfel, calculatoarele/laptopurile și smartphone-urile noastre vor necesita de 100 de ori mai puțină energie pentru a funcționa și o singură încărcare va ține mult mai mult.

Sursa articol: digi24.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ClickWEB.ro