Sa dezvolti afaceri de succes nu este deloc usor. Ba chiar constituie o adevarata arta, dupa cum sustin marii antreprenori. Insa atunci cand vii cu o idee revolutionara, miliardarii lumii te privesc cu admiratie si respect. Asta au dorit si doi intreprinzatori excentrici care au devenit milionari datorita hobby-urilor lor. Un american eugenist s-a gandit sa ajute la dezvoltarea geniului uman prin intermediul unei banci de sperma, devenind astfel cunoscut in intreaga lume prin prisma ideii sale inedite. In ceea ce o priveste pe nemtoaica Ailin Graef , succesul financiar a venit dintr-o joaca, la propriu vorbind. Si asta pentru ca Ailin s-a refugiat in lumea virtuala, dezamagita de realitatea pe care o traia.
Cum sa „produci” cei mai destepti oameni din lume
Robert Klark Graham (1906 – 1997), nascut in Harbor Springs, Michigan (SUA), a facut milioane de dolari din crearea lentilelor pentru ochelari.
In 1981, optometristul s-a gandit ca ar putea influenta dezvoltarea umanitatii. Asa ca si-a deschis o banca de sperma. Nimic neobisnuit pana aici, vei avea tendinta sa spui. Insa ineditul apare in momentul in care Graham voia ca donatorii bancii sa fie laureati ai Premiilor Nobel.
Astfel, depozitul Germinal Choice, situat intr-un buncar subteran din San Diego, avea scopul de a colecta spermatozoizii celor mai destepti oameni din lume, castigatori aiPpremiilor Nobel. Surprinzator, au aparut cativa doritori, dar calitatea scazuta a spermei lor (din cauza varstei) l-au determinat pe Graham sa stabileasca criterii putin mai flexibile. Ca de exemplu, era indicat ca beneficiarii sa fie casatoriti, iar donatorii de sex masculin sa aiba IQ-uri extrem de ridicate. Ulterior, donatori au devenit atat savanti, cat si sportivi foarte destepti, care nu erau neaparat premiati Nobel.
Doi ani mai tarziu, banca lui Graham avea 19 donatori genii, printre care William Bradford Shockley, cel care a primit in 1956 Premiul Nobel pentru Fizica, acesta fiind totodata si un sustinator al eugeniei.
Robert Klark Graham a murit in 1997, iar banca de sperma a fost inchisa doi ani mai tarziu.
Pana in acest moment, din cei 229 de copii nascuti ca rezultat al experimentelor lui Graham, nici unul nu a reusit sa castige un premiu Nobel.
Scopul lui Graham de imbunatati genetica populatiei umane, precum si de a hrani conceptul de geniu a reprezentat o forma „pozitiva” de eugenie (teorie care preconizeaza ameliorarea calitatilor biologice umane prin masuri genetice, folosita uneori in scopuri rasiste). Deoarece eugenia era vazuta cu dispret la inceputurile timpurilor moderne, in special dupa atrocitatile nazismului, „banca de sperma” a lui Graham a fost extrem de controversata.
Milionara din viata virtuala
Cei mai multi milionari produc bani din tranzactiile bursiere. Cine zice insa ca jocurile online provoaca dependenta si duc la diverse stari deprimante, afectandu-i pe jucatori in viata reala, se insala. Acest lucru il poate dovedi Ailin Graef.
Fosta profesoara de engleza de origine germana, a devenit milionara datorita jocului online “Second Life”. In lumea virtuala, Graef si-a construit un adevarat imperiu in care utilizatorii traiesc si socializeaza exact asa cum se intampla si in viata reala.
Graef, cunoscuta in „Second Life” ca Anshe Chung, cumpara numeroase proprietati (pamanturi) pe care construia case si le vindea apoi pentru sume exorbitante. A reusit astfel sa produca 300 de milioane de dolari Linden (moneda din joc). Partea buna a acestui joc este ca banii virtuali pot fi convertiți in realitate, la un curs de 275L$=1US$, iar Graef a devenit milionara si in viata reala.Asta a inseamnat pentru Ailin aproximativ 1,5 milioane de dolari.
sursa: incont.ro
Add comment