Cum sa aleg un domeniu bun ?

Stim cu totii ca alegerea unui nume de domeniu este aproape similar cu alegerea unui nume de companie, de aceea necesita un amplu proces de gandire si de consideratie.

Numele domeniului este numele pe care un vizitator il scrie in bara de adrese a browserului atunci cand acceseaza un site, insa privit dintr-o lumina mai ampla este defapt identitatea pe Web si trebuie sa va asigurati ca numele ales se potriveste cel mai bine nu numai cu tipul afacerii dvs, ci este de asemenea usor de gasit si de promovat.

Inainte de a va cumpara un nume de domeniu care vi se potriveste si va place, luati in considerare urmatoarele sfaturi pentru a va asigura ca ati facut alegerea potrivita.

1. Denumiri generice vs domenii cu nume de brand

Ani la rand, specialistii SEO sustineau ideea de a cumpara domenii care contineau cuvinte cheie specifice afacerii (numele produsului/serviciului), care ajutau in ocuparea de pozitii ridicate pe Google, Yahoo si alte motoare de cautare. Astfel ca, majoritatea oamenilor alegeau ca numele domeniului sa fie unul generic ca parfumuri.ro, de exemplu, daca vindeau parfumuri. Avand in vedere ultimele actualizari Google, sugeram alegerea domeniului ca nume de brand (poate fi chiar si numele firmei), deoarece in momentul in care oamenii cauta un cuvant cheie foarte general, cum ar fi flori, te pot gasi si pe tine daca ai noroc sa fii primul cu flori.ro dar pot gasi in special concurenta ta. Cu un site bine optimizat si promovat, nu exista nevoia de a include cuvinte cheie, pentru ca cu un nume de brand unic, te vor gasi doar pe tine.

2. Usor de scris
Gasirea unui nume de domeniu, care este usor de scris este critica pentru succesul online. Daca utilizati argouri (u in loc de you), cuvinte cu mai multe intelesuri, sau cuvinte imprumutate din alte limbi se poate crea confuzie in randul utilizatorilor si va fi dificil gasirea site-ul dumneavoastra.

3. Cat mai scurt
Daca numele dvs. de domeniu este lung si complex, riscati ca utilizatorii sa il scrie incorect. Ideal e ca numele ales sa fie scurt si simplu.

4. Memorabil
Exista milioane de nume de domenii inregistrate, prin urmare detinerea unui nume de domeniu atragator, usor de retinut si memorabil este un aspect esential. Dupa alegerea unui nume, testati daca are succes in randul prietenilor dvs.

Daca aveti nevoie de consultanta va putem ajuta in alegerea numelui de domeniu. 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ClickWEB.ro