Ce este Wi-Fi 6 ? …și cum schimbă noul standard Internetul

Vitezele Wi-Fi vor crește curând și vei beneficia de rapiditate și mai mare datorită unei măsuri luate de Comisia Federală a Comunicațiilor.

Membrii comisiei au votat ca banda de 6 GHz de telecomunicații să fie folosită comercial, iar asta înseamnă că vor fi mai multe căi prin care routerele să emită semnale Wi-Fi mai rapide. Odată ce acest spectru este deschis oficial în acest an, ar trebui să te bucuri de viteze mai mari și mai stabile pe următoarea generație de dispozitive.

Aceasta este cea mai mare adiție din 1989 încoace. Noua bandă crește de patru ori spațiul disponibil pentru semnale Wi-Fi emise de routere, adică vei avea mai multă lățime de bandă și mai puține interferențe. În acest moment, routerele emit semnale Wi-Fi pe benzile de 2,4 GHz și pe 5 GHz, iar în viitor vor emite și pe această nouă bandă de 6 GHz.

Decizia se va traduce în apariția a noi dispozitive care să emită pe 6 GHz până la finalul anului 2020, iar atunci când routerele vor ajunge pe piață vor avea branding-ul „Wi-Fi 6E”.

Banda de 6 GHz are o viteză teoretică aceeași cu cea de 5 GHz, adică 9,6 Gbps, maximul oferit de standardul Wi-Fi 6. Totuși ar trebui să ai net mai bun deoarece această nouă bandă va mai elibera din traficul de be banda 5 GHz, ceea ce înseamnă că vei avea o conexiune mai stabilă.

Adaugă comentariu

Vrei un site ?

Realizam webSite-uri si Magazine Online

ClickWEB.ro