Cat castiga un student fara experienta la Facebook

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, isi rasplateste regeste internii. Mai mult, cei care ajung in practica in compania antreprenorului marturisesc ca reusesc sa stranga intr-un an suficienti bani cat sa-si permita apoi diverse extravagante.

Un salariu mediu pentru un practician care se ocupa de dezvoltarea de software in cadrul Facebook este peste 5.000 de dolari pe luna, potrivit Business Insider.
Daca nu luam in calcul impozitele pe care practicantii le platesc catre statul american, onorariul acestora ajung la 60.000 de dolari pe an, destul de multi bani pentru cineva cu putina experienta in programare.
Ba mai mult, exista interni si mai norocosi. Conform unor surse citate de Business Insider, unii studenti sau masteranzi ajunsi in practica la reteaua de socializare castiga si 6.800 de dolari pe luna, bani la care se adauga o bursa pentru cheltuielile personale, in valoare de 1.000 de dolari.
Media salariala pentru un inginer care se ocupa cu programarea la Facebook este de 6.229 de dolari, scrie si GlassDoor.com.
Facebook vrea sa atraga aproximativ 5 miliarde de dolari prin listarea la bursa, pregatind cea mai mare oferta publica initiala efectuata vreodata in industria IT, care i-ar putea asigura o capitalizare de pana la 100 miliarde de dolari.

Analistii considera ca investitorii se vor bate pe actiunile Facebook in cadrul ofertei publice initiale, insa semnalele negative privind incetinirea cresterii i-ar putea determina pe unii sa nu devina actionari pe termen lung.

Adaugă comentariu

Vrei un site ?

Realizam webSite-uri si Magazine Online

ClickWEB.ro