Primul laptop de la GOOGLE cu touchscreen

Google-a-lansat-primul-sau-laptop-cu-touchscreen--Video-Google a dezvaluit, joi, primul sau laptop cu touchscreen, Chromebook Pixel, care functioneaza pe baza sistemului de operare Chrome.

Laptopul, ce a fost „aproape in intregime” construit de Google, potrivit anuntului, are procesoare din gama Intel Sandy Bridge, conectivitate 4G si un ecran de rezolutie mare, similar Retina Display, produs de Apple, relateaza BBC News.

Spre deosebire de PC-uri, care au instalate programe Microsoft, computerele cu programul Chrome ruleaza aplicatiile prin intermediul browserului companiei, iar fisierele utilizatorului sunt salvate in „cloud” (reteaua de stocare a companiei).

Laptopul a fost construit, in mare masura, de Google, componentele fiind produse „la nivel global”, au spus oficialii companiei.

De asemenea, acestia au precizat ca ecranul are cea mai mare densitate de pixeli din toate laptopurile aflate pe piata in prezent, respectiv de 239 de pixeli pe inch.

Primul laptop pe baza sistemului de operare Chrome, construit de Samsung, a fost pus in vanzare in iunie 2011. De asemenea, exista astfel de laptopuri construite de Acer, Lenovo si HP. Totusi, pana acum, aceste dispozitive nu au facut fata concurentei din partea celor pe baza sistemului de operare Windows.

De altfel, si ultimul sistem de operare al Microsoft, Windows 8, sustine ecranele tactile.

1 thought on “Primul laptop de la GOOGLE cu touchscreen”

  1. Unde vrea sa se opreasca Google? Urmeaza sa isi creeze un stat independent in mijlocul oceanului sau pe Luna? 🙂

    Nu serios acuma, parca Google era un motor de cautare, cand a ajuns sa lanseze ba tablete, ba ochelari ca in Robocop, ba pantofi care vorbesc?

    Urmeaza sa ne bage cipuri ca sa ne tina conectati la internet tot timpul? 🙂 Este deopotriva fascinant si infricosator unde a ajuns aceasta companie in 10-12 ani…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *