Paulownia o afacere ieftina si profitabila

Lemnul obtinut din acest arbore este de o calitate superioara si se foloseste pe pietele de lux la iahturi, avioane usoare, instumente muzicale si mobila scumpa. Fosnetul afacerii cu arbori Paulownia i-a trecut lui Adrian pe la urechi in urma cu 2 ani. Acum are deja plantatii in Galati, Braila, Tulcea, Brasov, Constanta si Cluj. Copacii lui nu sunt inca buni de taiat, dar deja a incheiat contracte sa-i exporte in strainatate, cand le va veni vremea.

Acest arbore „minune”, creste in China de 3.000 de ani si este recunoscut pentru rezistenta lui. Misterul unei paduri din Polonia! Nici macar oamenii de stiinta NU reusesc sa-i descopere misterul Pe cinci hectare de teren se pot planta 600 de arbori cu o investitie initiala de 4.000 de euro. Fiecare dintre ei va ajunge cam la 15-20 de metri si atunci poate fi taiat si vandut. Se obtin cam 30.000 de euro din acest lot, dar partea buna e ca niciun copac nu trebuie plantat din nou: pur si simplu iese din vechea tulpina. In judetul Cluj, pe o suprafata de mai bine de 20 de hectare, intre lanurile de porumb si grau, isi fac loc 12.000 de copaci paulownia – tot prea mici inca pentru taiere. Investitori din tari precum Italia, Spania sau Franta au contractat deja cu trei ani inainte 70% din cultura omului de afaceri clujean. Restul de 30% ramane la noi in tara pentru centralele de biomasa.

Afla mai multe pe stirileprotv.ro

1 thought on “Paulownia o afacere ieftina si profitabila”

  1. Am urmarit si eu afacerea asta cu paulownia, fiind tentat sa plantez a, bineinteles sa-mi produc eu rasadurile. Eu am circulat prin tara si am vazut cateva plantatii mai vechi, concluzii; in conditii naturale de deal copaci de 5 ani erau 3- inaltime, cam cat alti copaci de la noi, deci nici vorba sa creasca mai rapid daca nu au o intretinere speciala.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *