Gigantii IT fac angajari pe salarii generoase.

IBM posteaza zilnic oferte de job in toata lumea pentru tinerii IT-isti indiferent de tara de provenienta. Mai mult de 20 de oferte au intrat, miercuri, pe site-ul companiei, ea nefiind singura care practica acest stil de recrutare. Si Oracle are locuri de munca vacante pe site-ul propriu, perfecte pentru tinerii cu studii, nemultumiti de piata muncii din Romania.

Tinerii romani sunt foarte buni si foarte bine pregatiti pentru asa ceva, crede Daniela Serban, Director de recrutare la compania Succes TGM. Cu toate acestea, ei ar trebui sa ia in considerare toti factorii, atunci cand iau decizia de a pleca din tara.

Pe site-ul oficial Oracle poti aplica pentru posturi in tehnologia informatiei de Exa Solutions Transformation Architect in Findlanda, Belgia, Norvegia, Luxemburg, Danemarca sau Suedia. Se cauta si internship-uri pentru echipa de Performance Quality Engineering, la Dublin, in Irlanda.

Tot la Oracle poti pleca in Egipt, ca ACS Senior Application developer Engineer si ACS Senior Technical Engineer.

IBM este mai „constiincios” si face zilnic anunturi de job-uri, mai variate decat Oracle.

Astfel, ei cauta absolventi din 2011 cu specializare in IT ca Technology consultant in Marea Britanie sau Specialist WebSphere in Africa de Sud. Mai mult, exista postul de Junior AR Analyst in Polonia, postul de Unix/Linux/Windows System Administrator in Israel, dar si internship-uri pentru functia de Finance & Administration Business Associate in Ungaria.

Tot in Ungaria, lantul de aprovizionare integrat in IBM are nevoie de un candidat vorbitor de limba franceza pentru postul de Operations Buyer pentru Franta si Customer Assistance Center Agent.

Daca ai vreo intentie de a munci in Grecia, in ciuda tuturor evenimentelor politice, economice si sociale din aceasta tara, IBM iti ofera un post de Package Solution Consultant, dar si de Application Developer.

In Republica Ceha, IBM are nevoie de un angajat pentru postul de management al activelor, caruia ii este cerut sa stie foarte bine limba engleza.

Salariile pentru IT in Uniunea Europeana sunt de minim 1000 de euro, iar in SUA, de minim 2000 de dolari, explica Daniela Serban.

Intrebata de sansele romanilor de a obtine un job din toate aceste oferte, Daniela Serban este optimista si isi pune increderea in expertii romani in IT, recunoscuti in intreaga lume pentru talentele lor.

Discutand cazul companiei indiene Infosys care cauta zilele trecute analisti software si experti in IT in Romania, Daniela Serban, este de parere ca tinerii care lucreaza in Romania la o companie mare de IT sunt tineri cu pretentii materiale desul de mari si nu se va orienta catre India, care ofera salarii prea mici.

Despre ofertele de lucru in Norvegia, Suedia, Danemarca, directorul de recrutare Succes TGM prezinta perspectiva tanarului ingenuu care pleaca in acele tari cu gandul sa se stabileasca si cu speranta ca gaseste un nivel mai ridicat al societatii.

2 thoughts on “Gigantii IT fac angajari pe salarii generoase.”

  1. sincer, aceste joburi sunt doar pentru a visa la ele. ca si un simplu student nimeni nu te baga in seama, asa ca mai scutiti-ma cu articole din astea…

  2. sincer, aceste joburi sunt doar pentru a visa la ele. ca si un simplu student nimeni nu te baga in seama, asa ca mai scutiti-ma cu articole din astea…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *